Ride

Winterberg bikepark en MTB routes

Bikepark

Op slechts 1.5 km van het centrum treft men bikepark Winterberg aan. Een wereldwijd bekend bikepark dat gekenmerkt wordt door zijn diversiteit in trails, en hoge mate van baanonderhoud.  Ook een uitgebreide verhuur en werkplaats is aanwezig

Omdat hier in de winter veel aan wintersport wordt gedaan, beschikt het bikepark over 2 snelle, moderne stoeltjesliften. Dit maakt het mogelijk om in een enkele dag zeer veel afdalingen te kunnen maken. Men hangt de fietsen aan de aan de lift voor zich, en stapt zelf in de volgende zitting. Een erg makkelijk systeem en vergt bijna geen oefening. Zo sta je binnen enkele minuten weer bovenop de berg klaar voor de volgende afdaling.

Trials in het park variëren van beginners-, tot een vergevorderd niveau. Deze zijn gemarkeerd met blauwe, rode, of zwarte markeringen. Waar blauw het makkelijkst is en zwart het moeilijkst.

Wat kan men nou ongeveer verwachten van de verschillende markeringen?

Blauw: Makkelijk te rijden op alle snelheden, geen stenen of wortels in het parcours, geschikt voor alle fietsen en vaardigheidsniveaus. Typische obstakels voor blauwe routes zijn: kombochten, tafel sprongen en rollers.

Rood: Wanneer men zich comfortabel voelt op de blauwe parcoursen, kan zelfs een beginner vaak na slechts een halve dag al van enkele rode routes naar beneden. Deze lijken in veel gevallen erg op de blauwe routes maar zijn bedoelt om op een hogere snelheid te rijden, en bevatten grotere obstakels.

Zwart: Bedoeld voor de meer ervaren rijders en bevatten in de regel een stuk meer en grotere obstakels als blauwe/rode routes. Zo bevatten zwarte afdalingen vaak veel wortels en rotsen, ook treft men hier drops en gap-jumps aan. Full suspension fietsen worden daarom ook aangeraden.

Het bikepark is zoals eerder genoemd erg divers. Daarmee willen we zeggen dat geen enkele baan op elkaar lijkt. Elke route heeft een eigen karakter en kan gebruikt worden om aan verschillende skills te werken. Zo kunnen we bijvoorbeeld aan bochtentechniek werken op de ´flowcountry´ met zijn vele kombochten, en heb je zo de juiste springtechniek te pakken op de ´fourcross´. Door deze diversiteit in trials is bikepark winterberg ook heel geschikt om je meerdere dagen te kunnen vermaken.

Klein beginnen en groot eindigen iedereen op zijn eigen niveau, dat is het doel van een rijtechniekvakantie van Patrick Smit.

Picture Jumps in Winterberg

Jumps in Winterberg

Picture Zwarte lijn road gap

De zwarte lijn heeft opstakels zoals road gap's

MTB routes

Rondom Winterberg zijn talloze kilometers aan route te ontdekken. Het meest bekend is trailpark Winterberg. Met 40 km aan trails, waarvan 20 km flowtrails kan men zich hier uitermate goed vermaken. Banen lopen net als in het bikepark erg uiteen in de zin van niveau en zijn gemarkeerd op de dezelfde manier met een blauwe, rode of zwarte markering om de moeilijkheidsgraad aan te geven. Het fijne van het trailpark is dat er bijna geen verbindingsstukken zijn zoals in veel xc routes. Je hebt dus constante actie en bijna geen asfalt-/zandwegen.

Naast dit trialpark zijn er ook nog verschillende xc toertochten te starten vanuit Winterberg. Afstanden hiervan variëren van 27 tot 73 km en zijn een prima manier om dit mooie berggebied te ontdekken.  Xc routes bestaan o.a. uit: singletrack, asfalt en bospaden.

Voor meer informatie en boeken neem contact op, bel 06-25124963 of mail naar smittrial@hotmail.com

Prijs op aanvraag.

Picture MTB route

Uitdagende MTB routes in een prachtige omgeving